ATTENTION: Jus Delima Pomepure terbukti berkesan dalam mengoptimumkan tahap kesihatan anda !

"Jus delima Anugerah dari Syurga. Siapa lagi yang ingin mendapatkan khasiat buah delima dan menikmati kesihatan yang optimum?"

Jus buah delima memberikan zat dan menyegarkan badan serta ianya dihadam dengan cepat kerana sifatnya yang ringan dan akan mengeluarkan haba bersama dengan angin di dalam perut. Ia juga bertindak sebagai penawar yang baik untuk cirit-birit, anemia, tekanan darah tinggi dan atritis. Buah delima juga dapat menguatkan jantung dan membantu  fungsi saraf dan otot....

 

From: Khairul & Nina
Re: Khasiat Jus Delima Pomepure anugerah buah dari syurga

Salam sejahtera,

Di dalam Al-Quran di sebut tiga tempat mengenai buah delima.

1) Allah S.W.T berfirman yang bermaksud:

”Dan Dia yang menurunkan air(hujan) dari langit kemudian kami mengeluarkan dari air(hujan) itu segala macam tumbuh-tumbuhan, kemudian Kami keluarkan sebahagian daripadanya dedaunan yang hijau(sayur mayur) dan Kami keluarkan pada sebahagian daripadanya biji-bijian yang bersusun dan Kami jadikan pula daripadanya pokok kurma yang mayangnya ada segerombolan buah kurma yang dekat untuk ambil, dan daripadanya pula Kami keluarkan kebun-kebun anggur, zaitun dan delima yang sebahagiannya mempunyai kemiripan daunnya, tetapi rasa buah yang satu berbeza dengan yang lain. Lihatlah buah-buahnya ketika sedang berbuah dan ketika telah ranum.Sesungguhnya di dalam hal itu terdapat tanda-tanda kekuasaan Kami bagi orang-orang beriman.”

(Al-An’am:99)


2) Allah S.W.T. berfirman yang bermaksud:

”Dan Dialah yang menjadikan kebun-kebun yang bersusun dan kebun-kebun yang tidak bersusun, pokok kurma, tanaman-tanaman yang berlainan rasanya, pokok zaitun dan pokok delima yang serupa atau yang tidak serupa. Makanlah buahnya jika telah berbuah dan bayarlah zakatnya di hari kalian memetiknya. Dan janganlah kalian melampaui batas, sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang melampaui batas."

(Al-An’am:141)


3) Allah S.W.T. berfirman yang bermaksud:

”Di dalam kedua syurga itu terdapat mata air yang memancar keras terus-menerus. Maka tanda-tanda kekuasaan Tuhan kalian yang mana lagi yang akan kalian dustakan?Di dalam kedua syurga itu terdapat buah-buahan, pokok kurma dan pokok delima.”

(Al-Rahman:66-68)
 

Kelebihan Jus Delima Asli (Pomepure 100% Pure Press Natural)

Khasiatnya yang tinggi dan kaya dengan zat sodium, riboflavin, tannins, poluphenols, anthocyanins, vitamin C, kalsium dan fosforus.

Ia juga sejenis penawar kerana kandungan antioksidan yang tinggi bagi melawan Penyakit Jantung, Tekanan Darah Tinggi, Lemah Tenaga Batin, Melambatkan Penuaan, Kanser Prostat, Kanser Payudara, Kanser Usus dan Leukimia.

Antara khasiat-khasiat lain yang menunjukkan kebaikan Jus Delima Asli 100% “Pomepure” bebas daripada campuran bahan pengawet.

Dari sudut pemakanan, buah delima kaya dengan sodium dan mengandungi unsur-unsur nutrien seperti riboflavin, tiamin,niasin, vitamin C, kalsium dan fosforus. Manakala zat protein dan lemak sedikit sahaja di dalamnya. Buah delima disarankan dimakan dalam mengimbangi pemakanan sempurna dari kelas buah-buahan.

Menurut Ibn Qayyim Al Jauziyah, buah delima bersifat panas dan amat baik untuk menguatkan perut, tekak, dada dan paru-paru kerana ia dapat melegakan batuk. Sepertimana sabda Nabi Muhammad SAW daripada Ali dan Abu Nu’aim yang bermaksud “Buah delima dan kulitnya dapat menguatkan perut untuk penghadaman”.

Jus buah delima memberikan zat dan menyegarkan badan dan ianya dapat dihadamkan dengan cepat kerana ia bersifat ringan dan mengeluarkan haba bersama dengan angin di dalam perut. Ia juga bertindak sebagai penawar yang baik untuk cirit-birit, anemia, tekanan darah tinggi dan atritis. Buah delima juga dapat menguatkan jantung dan membantu dalam fungsi saraf dan otot.

Bahagian kulit buah delima pula mengandungi sejenis alkaloid yang mengawal beberapa jenis cacing seperti cacing pita yang mendiami perut manusia. Rasanya yang pahit tidak sesuai untuk dimakan tidak seperti bijinya yang manis, manfaat dari rasa pahit tersebut dapat menghapuskan cacing pita dalam perut manusia.
 

Khasiat Jus Delima Pomepure Asia

 • Mengekalkan keadaan jantung dan hati yang sihat
 • Membersihkan hati dan saluran perkumuhan
 • Menyingkirkan lemak berlebihan
 • Meningkatkan tenaga seksual suami/isteri
 • Mencegah rasa mual
 • Menstabilkan hormon semasa haid dan melancarkan kitaran haid
 • Mencantikkan kulit muka
 • Membantu memulihkan pesakit kencing manis
 • Berupaya menghapuskan kahak
 • Memberi tenaga dan mencegah keletihan
 • Mencegah angin ahmar bagi warga emas
 • Meningkatkan peredaran darah
 • Mencegah dan merawat kanser
 • Membantu menstabilkan tahap kolestrol dalam darah
 • Membakar lemak dan mengurangkan berat badan
 • Membantu menguatkan sistem percernaan dan usus
 • Membantu mengurangkan alahan ibu mengandung
 • Membantu memberi tenaga untuk ibu mengandung dan menyusu
 • Membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan
 • Membantu mendapat bayi yang sihat dan kulit yang cantik
 • Membantu mengurangkan batuk dan lelah
 • Membantu merendahkan dan menstabilkan tekanan darah
 • Membantu mencerdaskan minda dan daya ingatan kanak-kanak dan pelajar
 • Membantu membaik pulih sistem hati dan limpa
 • Membantu mencuci buah pinggang dan saluran kencing
 • Membantu menstabilkan hormon wanita yang menopous

Testimoni Pengguna

Pelbagai testimoni pengguna yang berpuas hati dengan khasiat Jus Delima Pomepure !

 

 

"Masalah Asma, Migrain dan Gastrik serius di atasi dengan Jus Delima Pompure"

Sharifah Jalilah binti Syed Abd Rahman. 39 tahun , dari Jengka 24, Pahang
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Syukur kepada Allah swt kerana dengan izinNya saya kini saya kembali sihat dan segar seperti sediakala. Saya menghidapi penyakit Gastrik yang teruk sehinggakan badan saya tidak lagi mampu menerima makanan.

Bila makan sahaja saya akan muntah dan batuk. Tambahan pula saya menghidap penyakit Lelah. Keadaan itu berlarutan sehingga saya dimasukkan ke Hospital selama sebulan lebih. Wang banyak keluar pada masa itu.

Bila dengar sahaja dimana ada jual ubat yang berkenaan dengan penyakit saya beli sehingga beribu ringgit kerana penyakit tersebut saya terpaksa membuat keputusan untuk berhenti kerja kerana tubuh saya tidak mampu dah nak buat kerja. Dirumah saya penuh dengan ubat-ubat sahaja.

Tak dinafikan sudah macam Farmasi atau kedai ubat. Alhamdulillah, dengan bantuan suami yang memperkenal kan Jus Pomepure, saya mencuba nya. dengan hanya minum 50ml setiap pagi selama 4 hari sahaja penyakit saya beransur-ansur sembuh.

Kini saya dah boleh makan seperti biasa. Sekarang saya tidak lepas kan peluang untuk berkongsi penyakit yang dialami ini kepada jiran-jiran saya. Jus Delima Pomepure sangat berkesan. Kini saya join pomepure untuk perkenalkan kepada rakan-rakan tentang Jus Delima ini. Terima Kasih suami ku, terima kasih Pomepure

"Menghidap Diabetes dan Darah Tinggi tapi selepas mengamalkan Jus Delima Pomepure pulih sepenuhnya"

Ustaz Abdullah. 48 tahun, dari Dungun,Terengganu
 
 
 
 
 
 
Alhamdulillah.. dengan kuasa Allah s.w.t yang maha besar, kesihatan saya semakin pulih dengan hanya mengambil 50ml JUS DELIMA POMEPURE setiap pagi selepas subuh.

Penyakit berkenaan hadir dalam diri saya 5 tahun lepas. Macam-macam dah produk di pasaran telah saya cuba tetapi kesannya tak seberapa.

 Alhamdulillah, ukuran kencing manis saya dari 32 turun mendadak sehingga 20 dalam masa 1 minggu mencuba Jus Delima Pomepure. Tubuh badan sudah semakin segar dan berpeluh.

Sekarang tanpa ragu-ragu lagi saya mendaftar ahli pomepure dan berkongsi produk berkenaan bersama rakan-rakan.. InsyaAllah..

"Kolestrol tinggi dalam darah di atasi dengan mengamalkan Jus Delima Pomepure"

Syamsul, 35 tahun, dari  Paka,Dungun Terengganu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Saya menghadapi masalah peningkatan kolestrol dalam darah. Doktor memberi saya 2 cara untuk mengurangkan kolestrol dalam badan iaitu dengan meminum Arak merah atau bersenam. Terkejut saya apabila Doktor yang merawat saya berkata begitu sedangkan saya beragama Islam. tentu sekali saya pilih dengan cara bersenam.

Tetapi masa saya terhad & tidak sempat untuk melakukan senaman. Tidak lama selepas itu, seorang rakan menunjukkan satu produk bernama Pomepure. Saya kaji dahulu kandungan Pomepure tersebut dan terbaca satu artikel berkenaan di dalam kit yang disediakan yang menyatakan Jus Delima 4 kali lebih baik dari Arak merah dan 6 kali ganda lebih baik dari teh cina.

1 minggu mencuba tubuh terasa sakit-sakit dan kerap sakit kepala . Selepas itu saya pergi berjumpa dengan Doktor . Terkejut bahawa Doktor berkenaan telah mengesahkan kandungn kolestrol dalam darah adalah normal & tekan darah juga normal.

Sakit kepala tersebut kerana proses mencuci darah dan membuang toksin. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan tanpa membuang masa saya masuk Ahli Pomepure dan bercerita kepada rakan-rakan dan Doktor terbabit tentang kebaikan Produk ini.

"Testimoni pengguna Jus delima Pomepure yang menghidap kencing manis (diabetes)"

Mohamad bin Yusoff ,55 tahun, dari Tumpat Kelantan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alhamdulillah pertama syukur kepada Allah s.w.t kerana dengan izinNya kencing manis saya berkurangan dari 22 turun kepada 9 hanya 2 botol Jus Pomepure.

Tiap-tiap pagi apabila bangun tidur, tangan dan kaki menjadi kebas dan letih. Dalam masa 1 minggu minum jus Pomepure sebanyak 50ml dua kali sehari, terbukti delima menyihatkan..

Badan mula berpeluh dan segar dan tidak cepat letih lagi. Setelah minum Jus pomepure beberapa hari saya pergi ke klinik untuk membuat pemeriksaan kesihatan. Terkejut juga sudah banyak berubah bacaan meter doktor. Sebelum ini saya belum lagi mengambil apa-apa jenis ubat.

Saya terus kan untuk botol kedua sehingga seterusnya.. Apabila melihat banyak perubahan dari segi paras gula dalam darah saya tadi.. saya membahagikan sebotol seorang kepada anak menantu untuk mencuba.

Anak saya pun ada perubahan dari kecergasan dalam membuat kerja. Sebelum ini anak saya bila pulang ke rumah sahaja akan tidur tetapi sekarang badannya sudah bertenaga dan kurang tidur petang.. Terima Kasih Pomepure.

"Testimoni pengguna Jus delima Pomepure yang mengalami saluran nafas tersumbat"

Hairy Amri Amin, 26 tahun , dari Kuala Lumpur
 
Saya mempunyai masalah pada saluran pernafasan.disebabkan tabiat merokok saya,ia menjadikan masalah saya lebih rumit kerana ia menghasilkan lendir yang tersangkut pada kerongkong.

Namun setelah mencuba produk pomepure ini hampir selama 4 hari, ia memberi kesan yang amat mujarab,pada awal pagi saya akan mengeluarkan lendir-lendir yang tersangkut pada saluran pernafasan dan kerongkong saya.kini saya lebih selesa dan tidak mengalami batuk lagi pada awal pagi...
 

"Adik Shahrul menghidap leukemia dan bengkak limpa"

Shahrul Rizman bin Samsuri, 5 Tahun , dari Jerantut Pahang
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sekarang adik sudah boleh bermain kejar-kejar dengan kawan-kawan adik. Adik sudah sihat tidak macam dulu lagi. Terima Kasih mak. ayah, atok kerana bagi adik minum jus Pomepure. Dulu adik selalu sakit-sakit, tubuh adik letih. nak makan ubat pun letih. sekarang adik bertambah sihat. Adik nk makan aiskrim.. (kata -kata adik Shahrul).

Menurut ibu kepada adik Shahrul Rizman: Anak saya menghidapi penyakit Luekimia setelah sejak bulan 5 tahun 2009. Dulu.. Adik Sharul selalu demam dan tidak aktif macam kanak-kanak lain. Apabila doktor mengesahkan penyakit yang dialaminya, saya begitu terkejut dan mengalami trauma..

Lama-kelamaan saya boleh menerima dugaan yang Allah berikan ini. mungkin ada hikmah di sebalik penderitaan yang dialami anak saya. Kos perubatan anak saya sudah pun mencecah RM 22,000 . Penyakit nya hanya bertahan dengan ubat-ubatan kimia dan pelbagai produk kesihatan yang saya beli kat luar sana. Saya sanggup menghabiskan wang ringgit yang banyak untuk mencuba pelbagai produk yang diberikan oleh saudara-saudari dan jiran terdekat..

Semuanya tidak menjadi sehinggalah saya berjumpa dengan produk bernama Pomepure. Jus Delima Asli yang begitu Ajaib. Saya berikan Sharul minum hanya 50ml sekali pagi dan malam selama 4 hari sahaja sudah nampak perbezaan yang ketara..

Anak saya sudah boleh berlari dimana sebelum ini hanya duduk di rumah sahaja dan banyak tidur. Alhamdulillah, Buah dari Syurga banyak khasiat dan penawar yang kita tak tahu.Terima Kasih Pomepure.

"Mengamalkan jus delima Pomepure kerana menghidap sakit jantung dan mata kelabu"

Latifah binti Mokhtar, 59 tahun, dari Jerantut Pahang
 
Setelah melihat perubahan yang ketara anak saya.. Saya juga mengambil kesempatan untuk mencuba Jus Pomepure sebotol. Saya selalu sakit-sakit dada dibahagian kiri dan selalu sesak nafas.

Saya mengalami penyakit jantung lebih kurang 4 tahun lepas. Saya menjaga pemakanan dan kurang mengambil makanan yang berlemak... tetapi sejak umur yang semakin lanjut, tubuh selalu letih dan mata semakin kabur.

Alhamdulillah saya sudah mencuba sebotol jus pomepure dan kesan nya sangat banyak.Tubuh semakin ringan untuk bangun dan semakin bertenaga. Penyakit cepat letih pn semakin berkurangan. dada saya tidak lagi sakit sejak hari pertama minum jus ini. Terima Kasih Pomepure.

 Kenapa Jus Delima PomepureLagi Testimoni dari Pengguna Jus delima

 Jus Delima Pomepure Asia mempunyai pelbagai produk yang di asaskan dengan menggunakan buah delima yang di perolehi daripada Turki dan Georgia.

POMEPURE 100% NATURAL PRESSED Pomegranate juice (375ml) dan Real Fruit Fusion Juice (375ml)

POMEPURE POMECAFE (25gram X 20 sachets)

Buah delima sudah terbukti mempunyai pelbagai fakta saintifik yang menyarankan pengambilan delima sebagai pemakanan kesihatan yang baik. Di samping itu buah delima turut di senaraikan sebagai salah satu superfoods.

 

Delima hindar kanser payu dara

JUS buah delima mungkin menjadi penting pada masa akan datang kerana ia sebenarnya boleh digunakan dalam rawatan barah payu dara responsif estrogen. Kajian makmal perubatan banyak menunjukkan hasil positif apabila menggunakan buah yang kaya dengan antioksida itu.

Lebih daripada 75 peratus kes barah payu dara dirawat dengan estrogen dan terdapat 400,000 wanita di seluruh dunia meninggal dunia akibat barah ini.

Kajian yang dibuat di Universiti Ohio State menumpukan manfaat jus delima untuk menentang kanser payu dara.

Mereka mendapati jus delima mengandungi kandungan kimia yang dinamakan asid ellagik, yang mampu melambat malah mengekang pertumbuhan sel barah dalam tisu payu dara.

Selain tinggi nilai antioksida, delima juga bagus untuk jantung. Satu lagi kajian di Pusat Penyelidikan Pencegahan Barah di Amerika Syarikat sedang meneliti kesan kandungan delima terhadap barah payu dara dan aromatase, iaitu enzim yang memainkan peranan penting dalam penghasilan estrogen dan juga menggalakkan pertumbuhan barah payu dara.


Buah delima dapat menguabati kanser prostat

Para peneliti di Amerika menyebutkan bahawa mengambil segelas sari buah delima pada setiap hari dapat mengurangi penyebab kanser prostate yang menimpa sebahagian orang,sehingga dia tidak perlu minum ubat yang lain.

Para peneliti di California,Los Angeles mengadakan penilitian besar-besaran selama tiga tahun terhadap 50 orang yang diwajibkan operasi atau yang ubati dengan sinar untuk mengubati kanser prostatnya.Dalam penelitian itu dinyatakan bahawa mereka semua terkena prostate,iaitu penyakit yang berbahaya.

Doktor Alan Phanthoc,seorang spesialis penyakit prostat dan saluran kencing menyatakan bahawa orang yang menderita kanser prostate dan dia selalu meminum sari buah delima setiap hari,maka kanser prostat mereka sembuh secara berangguk-angguk

Pada asasnya mereka yang menderita kanser prostate purata usia mereka 66-75 tahun dan mereka selalu diberi minuman sari buah delima,kerana sari buah delima dapat mengakhirkan kematian mereka yang disebabkan oleh kanser prosat.
 


Delima ubati sakit mata

SELAIN pokok bunga atau sayuran, pokok buah-buahan turut dijadikan perhiasan di halaman rumah. Tidak kira pokok itu bersaiz besar ataupun kecil, ia tidak penting kerana selain dapat mengeluarkan buah ia juga sesuai dijadikati tempat berteduh.

Namun begltu, ada sesetengeh pokok buah-buahan turut mempunyai khasiat untuk kesihatan diri dan dapat digunakan merawat penyakit tertentu.

Menurut pegawai di Pusat Sumber Genetik Tumbuhan, Institut Biosains, Universiti Putra Malaysia (UPM), Tajuddin Abdul Manap, pokok DELIMA dikatakan mempunyai khasiat tersebut.Pokok itu yang dalam istilah botani dinamakan sebagai Punica granatum dikatakan sesuai untuk merawat batuk biasa, melegakan sakit perut dan mencuci mata.

“Khasiat itu berdasarkan pengakuan beberapa pengamal perubatan tradisional,” kata Tajuddin ketika ditemui baru-baru ini.

Katanya, bagi merawat batuk beberapa biji buah delima yang muda dicuci terlebih dahulu sebelum dikisar sehingga lumat.Setelah itu tapiskan untuk dapatkan airnya sahaja . Minum air itu dan amalkannya untuk beberapa, hari.

“Bunganya yang segar pula sesuai untuk melegakan sakit perut dengan cara merebuskannya sehingga mendidih. Tapiskan untuk dapat airnya. Bila sudah suam, minumlah perlahan-lahan,” kata Tajuddin.

Air rebusan akar delima yang sudah dibersihkan pula boleh digunakan untuk mencuci mata yang sakit.

 

 

Dapatkan Jus Delima Pomepure sekarang!

Pakej 1 RM150 SEM Malaysia dan RM168 Sabah dan Sarawak (1 botol Jus delima Organic dan 1 botol Fusion)

 

 

Pakej 2 : 6 kotak Kopi Delima Pomepure RM180

 

Sila pilih pakej anda dan buat pembayaran seperti di bawah ini .....

Info lanjut sila hubungi Khairul di +6 012-5396213

 1. Sila membuat pembayaran ke dalam akaun MAYBANK Khairul Aza (Acc No : 007161009827)

 2. Selepas Bank In sila SMS ke 012-5396213 POMEPURE<space>RM150<space>NAMA ANDA<space>ALAMAT<space>IC<space>emel<space>JUMLAH BANK-IN<space>MASA & TARIKH BANK IN

DELIMA MEMBANTU MENSTABILKAN PARAS KOLESTROL

DELIMA MEMPUNYAI TAHAP ANTIOKSIDAN YANG TINGGI

DELIMA MELAWAN PENYAKIT JANTUNG

DELIMA MEMBERI DAN MERANGSANG TENAGA BATIN

DELIMA MENGUATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN

DELIMA MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT KENCING MANIS

DELIMA MENGHALANG KEMASUKAN VIRUS HIV-1 DAN MICROBICIDE

DELIMA MENGELAKKAN KANSER KELENJAR PROSTATE

DELIMA MELAWAN KANSER PAYUDARA

DELIMA MEMBANTU MERENDAHKAN TEKANAN DARAH

DELIMA MENGUATKAN KESIHATAN GIGI

DELIMA MENCEGAH DARIPADA PENYAKIT ALZHEIMER (Nyanyuk)

DELIMA MENGHALANG KEMASUKAN VIRUS HIV-1 DAN MICROBICIDE

DELIMA MELINDUNGI OTAK BAYI

DELIMA MENGURANGKAN BATUK DAN ASTHMA

DELIMA MELAWAN PENYAKIT GOUT

DELIMA MENGELAK PENYAKIT AWAL PAGI (ALAHAN IBU MENGANDUNG)

DELIMA MENCANTIK DAN MERAWAT KULIT KEPELBAGAIAN VITAMIN
 

Dapatkan Jus delima Pomepure sekarang !

Ya! Saya berminat untuk mendapatkan Video Percuma Jus Delima Pomepure Asia ini ....

Dengan mengisi borang ini saya akan :

 • Menerima e-mel dari pihak kami tentang khasiat Jus Delima & testimoni pengguna
 • Informasi bagaimana untuk mendapatkan Jus Delima pomepure
 • Kaedah bagaimana anda boleh menjana pendapatan sampingan dengan memperkenalkan video testimoni percuma

Sila isikan borang di bawah ini dan pihak kami akan menghantar informasi kepada anda secepat mungkin !

 

 

Salam hormat,


Khairul & Nina

+6 012-5396213

P.S. Pastikan anda dan keluarga mendapat khasiat dari kehebatan Jus delima Pomepure sekarang!

P.P.S. Anda juga boleh menjana pendapatan sampingan melalui sistem pemasaran Gemilang International (Pomepure Asia).

 

Disclaimer: Laman web ini adalah laman web peribadi dan kesemua maklumat di dalam web ini di perolehi daripada sumber-sumber pengguna produk dan tidak di endorse oleh mana-mana pakar perubatan.

Copyright © 2012 - 2013 Success Profile Enterprise - All Rights Reserved

Exfuze Seven Plus | Petua Kecantikan Konjac Sponge |